Tuesday 13 March 2012

CCTV Ordlista och betydelser

Vad är "Resolution"Vi har alla varit i en elektronisk butik där de har en rad plasma och LCD monterade sida vid sida. Vi hör ordet "högre upplösning" i en försäljning pitch. När vi hänvisar till "upplösning", betyder det helt enkelt "helhetsbilden Skärpa" och mäts genom att räkna både horisontella linjer (vertikal upplösning) och vertikala linjer (horisontell upplösning) i en bild. Se diagrammet nedan. De vita linjerna också räknas som en linje i bilden. Med andra ord, kvantifierar upplösningen hur nära linjerna till varandra och ändå vara synligt räknas. Ju högre antal TV-linjer, desto högre upplösning och fler detaljer vi kan se.




Vertikal upplösning

Horisontell upplösning



Närbild av en typisk CRT färgskärm


Men när vi talar om "upplösning" i form av en CCTV kamera, hänvisar vi bara till "horisontella upplösning" eftersom vi inte kan ändra den vertikala upplösningen, som är begränsad till det antal som definieras av TV-scanning-system. (Vi kan ändra den horisontella upplösningen och det beror på den horisontella upplösningen av en kamera, kvaliteten på överförings media, och upplösningen på bildskärmen.)
Den horisontella upplösningen på en kamera behandlas lite annorlunda till skillnad från vertikal upplösning. Den horisontella upplösningen definieras också av antalet vertikala linjer som kan fångas upp av en kamera och reproduceras på en TV-skärm, men vi bara räknar de vertikala linjer som bygger på TV-bildformatet 4:3, för att bevara den naturliga andelen en bild. Till exempel kommer 550 TV-linjer i horisontell upplösning motsvarar ett maximalt ca 733 linjer (550 x 4/3) över en skärm. Det är därför vi kallar den horisontella upplösningen så kallade TV-linjer (TVL) "istället för bara" vertikala linjer ". Med andra ord, om en kamera tillverkare säger att deras kamera stöder 550TVL upplösning betyder det att kameran matar ut sin TV-bilden för att stödja en bildskärm med upplösningen 550 TV-linjer, baserat på TV bildförhållande 4:3. Kom ihåg att upplösningen på kameran bara så bra som upplösningen utgång på monitorn.
CCTV-kameror kan delas in i två grupper: kamera med hög upplösning och standard upplösning kameran, i termer av CCD upplösning. CCD upplösningen skiljer sig från kameran upplösning. Om du markerar ett blad kamera specifikation, kan du hitta specifikationerna som heter "Antal Totalt antal pixlar" eller "Antal effektiva pixlar". Dessa specifikationer berätta vad CCD med en upplösning används i den kameran. I allmänhet, en kamera, som använder en CCD med att lösa 380k (768 x 494) effektiva pixlar, det är en kamera med hög upplösning. Om en kamera använder en CCD med en upplösning på 250K (510 x 492) effektiva pixlar, anses det en normal upplösning kamera. Den höga upplösning (380k effektiva pixlar) CCD används för att göra en kamera med 480 TVL upplösning och ovan. Å andra sidan, använder en kamera som uppbär en lägre upplösning än 480TVL, en CCD med 250k effektiva pixlar. Således kan man säga att det kan finnas en avsevärd skillnad i skärpa mellan 420TVL och 480TVL kameror. Om du ser en kamera, som använder en CCD med 250k effektiva pixlar, men marknadsförs som 480TVL upplösning eller högre, skulle det vara klokt att bekräfta den faktiska upplösning. Annars kommer du få betala mer än du borde.Nu när du har en förståelse för vad resolutionen betyder kanske några av er undrar hur vi kan räkna TV-linjer för att bestämma graden av upplösning. Det finns flera industri / internationella standarder för att testa graden av upplösning, såsom IEEE-208, EIA-1956, CCTV Labs Test, etc. CCTV tillverkarna genomföra resolution tester baserade på dessa normer.

Vad är "Effektiv Pixel"Enligt definitionen är noterat på Standard "DCG-001-Översättning-2005", effektiva pixlar är pixlarna på bildsensorn (CCD), som tar emot input ljus genom den optiska linsen, och som faktiskt återspeglas i de slutliga utdata från bilden. Enkelt effektiva pixlar är de pixlar som faktiskt används för att framställa den slutliga bilden. De återstående oanvända pixlar räknas inte in i den effektiva pixelantalet, utan snarare finns i Total Pixel specifikationen.
Se bilden nedan som beskriver pixel-relaterade definitioner. Den rektangulära lådan inkluderande den optiska svarta området är en CCD. I figuren kan man se bilden cirkel med en lins. Denna cirkel kan justeras genom att ändra brännvidd av en lins. Den optiska svart område används inte. Area C är också en del av de effektiva pixlar, men detta område inte garanteras av en opto-elektrisk konvertering elementet leverantör. Således skulle det maximala antalet effektiva pixlar som garanteras av en CCD-tillverkare att vara upp till området B. område A är antalet effektiva pixlar begränsas av en bild cirkel av en lins och detta område kan utökas upp till området genom att justera fokus längd av en lins. Om bilden cirkel med en lins är större än B-område, område A kommer att begränsas av området B.


Fig 1. Pixel-relaterade Definitioner


Område A: Antal effektiva bildpunkter begränsas av en bild cirkel av en linsOmråde B: Maximalt antal effektiva pixlar garanteras genom en opto-elektrisk konvertering elementet leverantörOmråde C: Maximalt antal effektiva pixlar på en CCDOmråde D: Antal totala antalet bildpunkter på en CCD-En CCD tillverkaren avslöjar både den totala pixel och effektiva specifikationer pixel, och de flesta kameratillverkare använder specs för sitt eget syfte. Man kommer dock kameratillverkare anges endast det totala antalet pixlar (eller kan beskrivas som "antal pixlar") på deras specifikation blad. Det är så de kan använda den till sin fördel när de marknadsför sin produkt. Denna fråga har orsakat viss förvirring bland konsumenterna när man jämför olika märken av samma produkt.
Som vi diskuterade i förra numret, CCTV kamera tillverkare använder huvudsakligen en CCD med 250K (510H x 492V) effektiva pixlar för att göra en CCTV kamera under 480TVL upplösning och en 380k (768V x 494H) Effektiva pixlar CCD för att göra en 480TVL upplösning eller högre kamera, såvida de inte uttryckligen anger att de använder en speciell CCD.
Nu när du har en bättre förståelse för vad en effektiv pixel är och skillnaden jämfört med den totala pixel, kan du granska ett ark kamera spec för noggrannhet och döm själv integritet av produkten.

Vad är "LUX"Lux (symbol: lx) är det internationella systemet för enhet (SI-enheten) av ljusstyrka och lysande emittans. SI-enheten är den moderna formen avdet metriska systemet och är i allmänhet ett system av måttenheter.Lux används i fotometri som ett mått på intensiteten, som uppfattasav det mänskliga ögat, av ljus som träffar eller går genom en yta.Inom CCTV branschen, Lux definieras som hur känslig kamerani svagt ljus conditions.If du tittar på ett specifikationsblad,känsligheten är definierad av ett flertal, men närmare bestämt kommer detföljas av en F-nummer.
Vad betyder allt detta?
Innan vi kan tolka lux betyg, skulle det vara bra att definiera vetenskapliga innebörden av lux.
Vad är "vetenskaplig definition av Lux"?
Lux är ett ursprung enhet baserad på lumen. En lux är lika med en lumenper kvadratmeter, lumen är enheten för ljusflöde, ett mått påkraften hos ljus uppfattas av det mänskliga ögat.
1 lx (lux) = 1 lm/m2 (lumen per kvadratmeter)
Skillnaden mellan lux och lumen är lux tar hänsynhänsyn till yta över vilken ljusflödet sprids.
För enkelhetens skull låt oss säga en ficklampa är 100 lumen och lyser upp i ettområde som är en kvadratmeter. Den faktiska belysningsstyrkan skulle vara100 lux. Nu ska vi ta samma ficklampa och ta det till ett områdesom sprids ut över 10 kvadratmeter.Detta ger en dimmer belysning av endast 10 lux.
Diagrammet nedan ger dig en uppfattning om hur ljust ett lux är i praktiska termer.


Hur lux bestäms?
Lux är ett subjektivt värde och bestäms av varje tillverkaresmetod för testing.You kanske har sett känsligheten uttrycktsåsom 0.5lux är 0.5lux @ F2.0, 0.5lux/F1.2 eller annan variations.Thereingen standard ISO förordning när det gäller att mäta lux, såsamma kamera kan betygsätta olika lux av olika tillverkare.Anledningen är att tillverkarna inte använder samma parametrar när du testar lux.
Resultatet beror på följande faktorer:
F Stop: F stopp av en lins är den del av hålet som avgörmängden av ljus tillåts komma in i CCD-sensor.The sänkaF stopp nummer, desto mer ljus den kan absorbera.


Såsom kan ses i denna figur ovan, ju lägre siffran är, desto störreöppningen är, vilket innebär att absorptionen av ljus är mycketstörre påverkar lux av kameran. dvs. 1 lux / F10 lika med0,01 lux / F1.0 eftersom den kommer att absorbera 10 gånger mer ljus än F10 lins.
Färgtemperatur: Den karakteristiska för synligt ljus somuttryckt i Kelvin (K). Det är viktigt i vilken Kelvin miljökamerans ljuskänslighet testas under. Som synes i diagrammetnedan, har varje färgtemperatur sin egen våglängd (nm).Hög färgtemperatur som 5.000 K eller mer, representerar kylablått, som har låg våglängd (~ 400 nm). Låg färgtemperatursådant 3.000 K nedan representerar varmt gulaktigt röd färg, som harhögre våglängd (~ 800 nm). Denna skillnad i våglängdkommer att medföra viktiga skillnaden i lux testning. Spektrum av 500 nm ljusKällan kommer att producera fler elektroner än 700 nm ljuskälla.


Reflektion förhållande: Reflektion förhållandet mellan objektet och dess bakgrundkommer att avsevärt snedvrida mätningen. Ett föremål med 100%reflektion ränta kommer att generera 100 gånger mer ljus på mål planetdärefter ett föremål med 1% reflektion hastighet
IRE: Enheten används för att mäta sammansatta videosignaler. 100 IRE likatill 700mV är detta fullt videosignal som kommer att arbeta med den bästa bilden, kontrast och ljusstyrka. 50 IRE är hälften av den och 10 IRE är 10%eller original amplitud eller 70mV. Allmänt accepterade videosignalerär 30 IRE som minimikrav för en rättvis bild.Företag A specs det är kameran på 0,01 lux@F1.4 (AGC på).Företag B specs sin kamera på 0,1 lux@F1.4 / 50 IRE (AGG av).Vid första anblicken har företag A: s kamera en mer tilltalande lux värde, men när båda kamerorna jämförs sida vid sida på samma villkor,Bolagets B-kamera kommer att bli mycket mer känsliga i svagt ljus.
Signal brusförhållande: S / N ratio mäter hur väl en kameraSignalen kan sända i svagt ljus krav offentliggörs.Vid S / N-förhållandet äruttryckt i decibel (dB). En mycket känslig CCD kommer att plocka upp enhögre ljudnivå, så i praktiken känsligheten minskar någotvad i syfte att minimera thenoise. Brus är även proportionell mot temperaturen, så det är oundvikligt att ha en brusfri bild utan

CCTV & Video Surveillance OrdlistaAuto elektronisk slutare (AES). Inslag i en kamera för att justera för lätta förändringar utan användning av en auto-iris lins.
Auto iris. En särskild kameralinsen med möjlighet att öppna eller stänga sin iris automatiskt som svar på förändrade ljusnivåer.
Bakgrundsbelysning ersättning (BLC). Förmågan hos en digital övervakningskamera för att justera för ljus bakgrund ljus som normalt skulle orsaka att motivet blir för mörkt.
C-fäste. En typ av kamera objektiv som gör det möjligt olika objektiv kan bytts ut och användas på en säkerhet kamera.
CCD. Den ljuskänsliga avbildning mikrochip som finns i digitala kameror.
Digital video recorder (DVR). En särskild dator som omvandlar analoga datorn bilder till digitala bilder, komprimerar bilderna, och sedan lagrar dem för senare granskning. En DVR ersätter time-lapse videobandspelare, multiplexor och switch som finns i analoga CCTV-övervakningssystem.
Duplex. En elektronisk anordning som används för att registrera och visa bilder från kameran samtidigt. En full-duplex DVR kan spela in kamerabilder medan du visar bilder från en annan kamera samtidigt.
Bostäder. Skyddande hölje som en kamera kan placeras i att skydda den från utanför väderförhållanden.
Lux. Måttenhet för ljuskänslighet för en kamera. Känsliga kameror kan arbeta med låga nivåer av lux.
Multiplexor. En analog enhet som hittas i äldre CCTV-system som gör att flera kameror som ska visas samtidigt på en enda CCTV Monitor. Multiplexorer kan också användas för att överföra flera kamerabilderna på en gång via en enda kabel.
Hålkamera. En spion kamera med en lins som kan se genom ett litet hål. Dessa kameran är oftast dolda.
Power-over-Ethernet (POE). Enhet som gör att man kan överföra kraft till en säkerhetszon makten genom en Ethernet-nätverkskabel.
PTZ. Står för pan-tilt-zoom. PTZ kameror har motorer som tillåter dem att på distans flyttas upp och ner, sida till sida, och kameralinsen zoomas in eller ut.
Quad. Analog CCTV-test monitor som används för att visa 4 kamerabilder samtidigt på en bildskärm.
Real-time inspelning. För digital video, kan 30 bildrutor per sekund per kamera inte ryck i videon.
Fjärrövervakning. Möjligheten att visa en kamerabild som är belägen på avstånd, där videobilden sänds över en telefonlinje eller via Internet.
RG-59. En typ av koaxialkabel används i CCTV-system.
Signal-brusförhållande (SNR). Förhållandet av video-signal och brus. Detta är ett mått på hur mycket signalbrus kameran tål och som fortfarande finns en bra bild. Ju högre detta värde är, desto bättre bildkvalitet.
Växla. En analog enhet som hittas i äldre CCTV-system som tar flera kameraingångar och visar dem på en bildskärm en i taget (till skillnad från en quad).
Time-lapse videobandspelare. En särskild VCR finns i analoga CCTV-system för att bromsa inspelningen takt för att lagra många timmars videofilm på en enda videoband.
Justerbart objektiv. En kamera lins där fokus inte är fast och som kan justeras antingen manuellt eller automatiskt.
Video vinning. Även kallad video amplifiering, är detta en ökning i videosignalen ström genom en förstärkare.
Watch-dog timer. Den automatiska omstarten av ett DVR-systemet när ett problem upptäcks.

Allt om CCTVBullet kamera
Bullet-kameror är formade som cylindrar, och få sitt namn från det faktum att de liknar bullet patroner. Bullet kameror kommer med väderbeständig hus och används ofta som en del av utomhus CCTV-övervakningssystem.
De flesta bullet kameror har en fast 4mm lins. En 4mm kameralinsen kan du se ansiktsdrag ut till cirka 35 fot. En 4mm lins gör det möjligt för cirka ett 70 ° betraktningsvinkel, vilket är det största vinkel du kan ha utan att drabbas av bildstörningar.
Dag-natt Övervakningskamera
Dag-natt-kameror, även kallade låg nivå kameror, använder en mycket känslig digital chip som kan fånga scener i mycket låg nivå ljusförhållanden. Under dagen tar kameran bilder i färg, medan på natten den automatiskt växlar till svart-vita läge när ljusnivån sjunker ett visst belopp. Dessa kameror behöver lite ljus för att ta bilder, även om det är ljuset av månen eller stjärnorna.
Vissa människor förväxlar dag-natt kameror med värmekameror men de är inte samma sak. Den senare använder infraröd belysning för sin verksamhet att se utan något ljus alls.
Dome Camera
Domekameror får sitt namn från plasten Dome Housing att kameran omges i. De är oftast ses i detaljhandelsföretag och kontorsbyggnader. Ofta kupolen mörk vilket gör det svårt att se var kameran pekar.
Dome övervakningskameror är mycket tuffa och vissa modeller kommer med hög genomslagskraft polykarbonat hus som tål hårda slag, vilket gör dem idealiska för platser med hög potential vandalism.
Hidden Spy kameror
Dolda kameror, även kallade spion kameror eller hemliga kameror, är utformade för att vara mycket liten och antingen dolda, dold i vardagliga föremål eller dold.
De flesta dold kamera är nålhålskameror, som presenterar en liten lins som kan se genom ett litet hål öppning, såsom bakom en vägg.
Infraröd kamera
Infraröda kameror, även kallade mörkerseende kameror, använder en infraröd ljuskälla nära kamerans lins för att belysa området med infrarött ljus, som man inte kan se. Det gör att värmekameran att se i förhållanden med något ljus alls, till exempel på insidan mörka kontor på natten. Med bara en liten mängd vanligt ljus, kan en infraröd kamera ta en bild som ser lika bra ut som på dagtid. De flesta värmekameror ta bilder i svart-vitt.
Ett problem som infraröda kameror kan uppleva när de placeras i utomhus hus är ljus reflektion från framsidan skyddsglaset av huset. Genom att placera kameralinsen jämnhöjd med höljet, kan detta problem minimeras.
Vissa människor förväxlar värmekameror med dag-natt kameror men de är inte samma sak. Den senare använder inte IR-belysning för sin verksamhet.
Utomhus Övervakningskamera
Utomhus övervakningskameror är inrymt i särskilda väderbeständiga inhägnader eller höljen som skyddar dem från hårt väder-och temperaturförhållanden som regn, snö, vind och solen. Vissa kapslingar använder elektriska band värmare och fläktar. De remsvärmare hjälper till att hålla luftfuktigheten ner för elektroniken, förhindrar kondens bildas på huslocket och kameralinsen, och ger värme i kalla miljöer.
Andra övervakningskameror tänkt att placeras i hög brottslighet eller hög vandalism områden har tuffa "bepansrade" Bilagor som tål hårda slag.
Pan-Tilt-Zoom (PTZ) Övervakningskamera
PTZ kameror har en motoriserad fäste som gör att kameran kan flyttas på distans upp-ner och sida-vid-sida. Dessutom har kameran en motoriserad zoomlins som kan förflyttas in eller ut.
Digital Video Recorder (DVR)
Digital Video Recorder (DVR) har ersatt äldre analog utrustning CCTV system såsom multiplexorer, fyrhjulingar, time-lapse videobandspelare och videoband under de senaste åren.
En digital videokamera kan direktsända kamerabilder eller tidigare inspelade videobilder som visas på datorn via ett datornätverk eller över Internet. Alla digital video recorder utrustning kan ställas in att endast spela in bilder där rörelse detekteras på kameran synfält. Detta sparar dig från att spela upp timmar videomaterial som inte ändras. Digitala videobandspelare för videoövervakning finns med 4, 6, 8, 10 och 16 videoingångar kamera.
En DVR kan anslutas till en CD-eller DVD-brännare, dator hårddisk eller annan masslagringsenhet. PC-baserade digitala inspelningsenheter finns också - dessa består av ett PCI-kort som är installerat i datorn tillsammans med programvara. Denna typ av DVR med CD-brännare kan ställas in att skicka dig eller ens ringa dig på din mobiltelefon om en rörelse upptäcks en av kamerorna.
Andra funktioner i en digital video recorder övervakningssystem inkluderar rörelse avkänning, valbara triggers larm och pan-tilt-zoom kamera stöd. Som en del av din CCTV paket alla video, ljud, larm och styrsignaler skickas över Internet.

Välja rätt säkerhet kameranAnsökan. Fråga dig själv vilket syfte du tänker använda en övervakningskamera eller kamera för: real-time visning, lagra övervakning (vilket betyder att registrera och lagra video footage), ett rum i ett hus, Dörrarna för en kontorsbyggnad, etc.
Färg vs B & W. Hur viktigt är det att ha kameran bilder i färg? Svart-vita kameror har generellt större känslighet vid låga ljusnivåer, och därmed är billigare än en motsvarande färg kameror.
Inomhus vs Outdoor. Om kameran är monterad utomhus, se och få en lämplig kapsling för de miljövillkor som kan uppstå. Detta kan inkludera regn, snö, värme, kyla, sol bländning, fukt och korrosiv atmosfär.
Fast objektiv vs zoom. Fast objektiv kameror är mycket billigare än zoomobjektiv. Fråga dig själv hur viktigt det är att kunna distans zooma in eller ut en scen.
Fast montering mot pan-tilt kamerafästet. I likhet med linsen frågan, fråga dig själv hur viktigt det är att kunna flytta kameran uppåt, nedåt eller från sida till sida.
Obs: En pan-tilt-zoom (PTZ) kamera kan ersätta jobbet flera fasta mount och fasta kameror objektiv säkerhet.
Öppen vs dold kamera. Bryr du dig om säkerhet kameran är synlig eller dold drift av kameran viktigt?
Real-time vs senare visning. Behöver du kunna visa kamerans bilder i realtid eller lagrar bilder på en videobandspelare för senare granskning acceptabelt?
Lokal visning vs fjärrvisning. Vill du kunna se bilder från någonstans? Det skulle innebära att få en kamera nätverk IP som kan nås via Internet.

Lens UrvalsguideBRÄNNVIDD
Brännvidden hos linsen mätes i mm och direkt hänför sig till vinkeln som kommer att uppnås. Korta brännvidder ger stora synvinklar och långa brännvidder blir teleobjektiv, med smala synvinklar. En "normal" bildvinkel liknar vad vi ser med våra egna ögon, och har en relativ brännvidd som motsvarar pick up-enheten. Vår online objektivet kalkylator är en enkel att använda enheten för att uppskatta brännvidd, objekt dimension och synvinklar.
F STOP
Linsen har vanligtvis två mätningar av F stopp eller bländare, den största bländaren (minst F stopp) när objektivet är helt öppen, och den minsta bländaren (max F stopp) precis innan linsen helt stängs. F-stoppet har ett antal effekter på den slutliga bilden. En låg lägsta F stopp kommer att innebära linsen kan passera mer ljus i mörker, vilket gör kameran för att producera en bättre bild på natten. En maximal F stopp kan vara nödvändig när det finns en mycket hög nivå av ljus eller eftertanke, eftersom detta kommer att förhindra att kameran "vitling ut", och bidra till att upprätthålla en konstant video nivå. Alla auto iris linser levereras med neutrala filter Density plats för att öka den maximala F stopp. F stannar också direkt påverkar skärpedjupet.
C eller CS
Moderna kameror och objektiv är i allmänhet CS. Med CS kameror kan båda typerna av linser användas, men C fäste kräver en 5mm ring som monteras mellan kameran och objektivet för att uppnå en fokuserad bild. Med C mount kameror är det inte möjligt att använda CS mount objektiv.
SKÄRPEDJUP
Skärpedjupet hänvisar till området inom synfältet, som är i fokus. En stort skärpedjup betyder att en stor procentandel av synfältet är i fokus, från föremål i närheten av linsen ofta till oändligheten. En kort skärpedjup har endast en liten del av synfältet i fokus. Skärpedjupet påverkas av flera faktorer. En vidvinkellins har i allmänhet en större skärpedjup än ett teleobjektiv och en högre F stoppläget typiskt har en större skärpedjup än en lägre nivå. Med auto iris linser, innebär automatisk justering av öppningen också konstant variation av skärpedjup. Den lilla skärpedjup är mest uppenbar på natten när linsen är helt öppen och skärpedjupet är vid sitt minimum. Objekt som var i fokus under dagen kan bli oskarp på natten.
AUTO eller MANUAL IRIS
Generellt tenderar vi att använda Auto Iris-objektiv externt där det finns variationer i ljusnivåer. Manuella iris linser används normalt för interna applikationer där ljusnivån förblir konstant. Men med införandet av elektroniska iris kameror är det nu möjligt att använda manuella iris linser i varierande ljusförhållanden och kameran ska elektroniskt kompenserar. Det finns flera faktorer till detta alternativ dock: inställning av F stoppet blir kritisk, om iris öppnas helt så att kameran ska fungera på natten, kommer skärpedjupet vara mycket liten och det kan vara svårare att uppnå kraftig fokus även under dagen. Kameran kan upprätthålla normala video nivåer, men det kan inte påverka skärpedjupet. Om regnbågshinnan är stängd för att öka skärpedjupet kommer svagt ljus av kameran reduceras.
VIDEO DRIVE eller DIRECT DRIVE
Med autoiris linser är det nödvändigt att kontrollera driften av iris att bibehålla perfekt bildskärpa nivåer. Video drivna linser innehåller förstärkare kretsar för att konvertera videosignalen från kameran in i iris motorstyrning. Med direktdrift linser, måste kameran innehålla förstärkarkrets, och objektivet nu endast innehåller galvanometrisk iris motorn gör det billigare. Avgörande är beroende av auto iris utgången av kameran. De flesta har nu båda typerna.

Synfält prov3.6mmBildområde 49'w x 35'h
6mmBildområde 29'w x 21'h

8mmBildområde 22'w x 16'h
15mmBildområde 1'w x 9'h

55mmBild området 3,25 "w x 2,50" h

1 comment:

  1. kassa apparat

    Vi erbjuder Kvalité och snabb service och vet att det är mycket viktigt att få saker gjort snabbt , därför kan vi erbjuda service avtal Från 99:-/mån så du får snabbt på plats service (även distans avtal)och så ser vi till att du alltid håller ditt kassasystem uppdaterad med den nyaste programvaran!

    Kontakt información:

    Norra Ågatan 5 A Arboga Västmanland 732 31
    teléfono: 0589-10031
    Site: www.kassanetto.se

    ReplyDelete